Home > Piets blog > Jakoetsk: -58,9 graden – winterkou dichtbij
Volg Piet

Piets blog

Jakoetsk: -58,9 graden – winterkou dichtbij

Winterkou vlakbij: Polen afgelopen nacht -15 graden.
Echt winterweer zit vlakbij ons land. In Polen daalde het kwik afgelopen nacht tot -15 graden. Ook in Duitsland strenge vorst met een laagste temperatuur van -14 graden.

Finland: -30 graden.
Veel kouder is het nog in Finland waar het de afgelopen nacht 30 graden vroor.

Siberie: -58.9 graden
Nog veel kouder en zelfs extreem koud is het in Siberië waar de temperatuur in Jakoetsk (noordoosten Siberië) afgelopen nacht maar liefst 58,9 graden vroor. De laagste temperatuur tot nu toe daar dit jaar.

Britse Eilanden: regen, komende dagen rustig en droog
Op de Britse Eilanden is de winter weer verdreven. Vandaag valt er regen bij 3 tot 5 graden en de komende dagen is het er rustig met regelmatig zon en in de nachten wat lichte vorst.

Noorden Spanje zondag sneeuw en ijzel
In Madrid werd het gisteren 17 graden. Landinwaarts vriest het in de nachten in Spanje soms licht. In het weekend volgt regen. Op zondag in het noorden sneeuw en ijzel.

Zuiden Italië regen en sneeuw
Italië heeft te maken met een depressie die vooral in het zuiden veel neerslag geeft. Dat is regen, soms ook sneeuw.
in het midden en noorden droger en meer zon.

Griekenland vrijdag een pak sneeuw
Griekenland krijgt later vandaag regen en het noorden en midden morgen een behoorlijk pak sneeuw. Ook in Turkije gaat de komende dagen sneeuw vallen. Grote delen van het (noord)westen zouden wel eens een flink pak te verwerken kunnen krijgen.

Kou Balkan verscherpt komende dagen
Winter is het ook op de Balkan. Daar de komende dagen een verscherping van kou met in de nachten strenge vorst. De lichte sneeuw die er nu soms valt maakt plaats voor flinke opklaringen.

Zondag sneeuw in Alpen
De Alpenlanden hebben de komende dagen droog weer en flink wat zon maar wel kans op mist. Zondag gaat het vanuit het noordwesten sneeuwen. ook in de Franse Alpen dan sneeuw.

Winter in Scandinavië
Winterweer ook in Scandinavië met zoals gezegd de laagste temperaturen in het oosten van Finland waar de temperatuur soms daalt naar waarden beneden de -25 graden. In Noorwegen en Zweden is de kou wat minder fel. In de zuidelijke delen soms wat sneeuw.

Meer Blog