Home > Piets blog > Kans op extreme gladheid!
Volg Piet

Piets blog

Kans op extreme gladheid!

Een sneeuwverwachting is en blijft een lastig verhaal. Het hangt van veel details af of het nu juist niet of wel gaat sneeuwen. En wanneer dan en hoe lang en hoe hard. Vandaag is er meer regen gevallen en minder sneeuw dan aanvankelijk de verwachting was.

In Twente, omgeving Hengelo/Enschede heeft het, aldus een waarneming van dhr Kuipers uit Hengelo vrijwel de hele dag gesneeuwd bij kwikstanden iets boven het vriespunt. Daar een groot deel van de dag dus een witte wereld.

Elders viel vooral regen. Alleen een smalle strook langs de oostgrens had te maken met natte sneeuw. Inmiddels is de temperatuur in het noordoosten gedaald tot iets onder het vriespunt. Een naar noord gedraaide wind voert koude, polaire lucht aan. In het noorden en oosten van het land valt nu op uitgebreide schaal sneeuw. Op steeds meer plaatsen in het midden, oosten en later ook het zuiden gaat de neerslag over in sneeuw bij dalende temperaturen tot onder het vriespunt. En dus ontstaat er een witte wereld. Vannacht lichte tot matige vorst!

Het noordwesten heeft inmiddels te maken met enkele opklaringen achter het wegtrekken van de neerslagzone. Maar ook achter het wegtrekken van de neerslagzone is nog altijd sneeuw mogelijk in de vorm van buien die vanaf zee het land optrekken.

Vanavond, vannacht en ook morgen is het op de wegen zeer glad. Deze gladheid wordt veroorzaakt door bevriezing van natte weggedeelten en door sneeuwval!
ER IS KANS OP EXTREME GLADHEID! WEGEN KUNNEN VERANDEREN IN IJSBANEN!

Meer Blog