Home > Piets blog > Leger Canada verklaart oorlog aan winterweer
Volg Piet

Piets blog

Leger Canada verklaart oorlog aan winterweer

Ingesneeuwde automobilisten hebben dinsdag in Canada hulp gekregen uit onverwachte hoek. Zowel lokale boeren als het leger rukten uit om ruim tweehonderd mensen te bevrijden uit hun benarde positie, meldden de Canadese autoriteiten.

In een gebied ten zuidwesten van de stad Toronto waren de weersomstandigheden zo dramatisch dat de noodtoestand werd uitgeroepen. Op sommige plekken zou een pak sneeuw van zeker twee meter liggen en door de extreme sneeuwval is op de weg geen hand voor ogen te zien.

Het leger zette daarop helikopters in om zeker 66 mensen in veiligheid te brengen. In totaal moesten 237 personen geëvacueerd worden, nadat honderden voertuigen vast kwamen te zitten op een stuk snelweg. Sommige automobilisten moesten twintig uur wachten op redding.

Met een legervliegtuig werd daarna verder gezocht naar automobilisten die op omliggende wegen mogelijk zijn ingesneeuwd in de bittere kou. Ook hielpen boeren met hun tractoren om vastzittende voertuigen uit greppels te trekken.

Sommige gestrande reizigers wisten met mobiele telefoons hun locatie door te geven aan de reddingswerkers. Andere ingesneeuwde automobilisten weigerden hun voertuigen te verlaten, omdat ze liever wilden wachten tot de weg is vrijgemaakt.
(anp)

Meer Blog