Home > Piets blog > Mei veel te koud – zomer onderweg!
Volg Piet

Piets blog

Mei veel te koud – zomer onderweg!

De meteorologische lente zit er op. In de Bilt kwam het kwik met 10.4 ruim twee graden beneden de norm uit. Normaal is 12.7 graden. De lente kende uiteindelijk een vrij normaal temperatuurverloop met 8.9 graden. Dat is ook de norm.

Morgen begint de meteorologische zomer. En dat gebeurt in stijl. De zon zal flink gaan schijnen en de temperatuur loopt op naar lokaal zelfs 20 graden!
We danken dit fraaie weer aan een hogedrukgebied dat boven het midden en noorden van Scandinavië ligt.

Woensdag wordt de macht overgenomen door een volgend hogedrukgebied dat de Noordzee op komt zetten. Deze machtswisseling gaat gepaard met meer bewolking. Deze wolken komen morgenmiddag het westen van het land binnen zetten.

Woensdag hebben we daar eerst ook nog last van, maar daarna zal het nieuwe hogedrukgebied storingen en ook de meeste wolken op afstand houden.

Neerslag hoeven we voorlopig niet meer te verwachten of het moet een bui zijn voor het zuiden morgenmiddag of avond. Daarna is het voorlopig droog en gaan we in het weekend zelfs op naar heus zomerweer met op zondag plaatselijk misschien wel de zomerse 25 graden op de thermometers!

Meer Blog