Home > Piets blog > Weekend kouder!
Volg Piet

Piets blog

Weekend kouder!

Op vliegbasis Eelde lag de temperatuur om 7.00 op 1.6 graden en aan de grond dook het kwik al iets onder het vriespunt. Op de meeste plaatsen in het land is het echter iets minder koud.

De wolken in het zuidoosten van het land hebben een hardnekkig karakter, maar ook zal de zon wel doorbreken. Ook in het noorden druppelt af en toe bewolking binnen.

De wolken kunnen ons land binnen dringen omdat het hogedrukgebied zich vanaf het zuidwesten van Noorwegen verplaatst heeft naar de Britse Eilanden.

De stroming krimpt van het noorden naar het noordwesten. Vochtige lucht die om het ‘hoog’ heen cirkelt weet ons land te bereiken en vanaf morgen krijgt heel het land te maken met het grijze weer vanaf de Noordzee. Van tijd tot tijd kan het zelfs wat gaan (mot) regenen. Vooral op vrijdag is dit het geval.

In het weekend trekt een kleine storing dicht langs ons land naar Denemarken weg. Achter het wegtrekken van dit lagedrukgebiedje draait de wind naar het noordoosten tot oosten. Het gevolg is dat de zon weer eens doorbeekt, maar ook dat er weer wat koudere lucht ons land weet te bereiken.

Meer Blog