Home > Piets blog > Morgen sneeuw – daarna felle kou in Alpen
Volg Piet

Piets blog

Morgen sneeuw – daarna felle kou in Alpen

Sneeuw en ijsregen in midden en noordoosten Duitsland
In Duitsland trekt een neerslaggebied van zuidwest naar het oosten tot noordoosten. het zuiden van Duitsland heeft te maken met regen bij temperaturen ruim boven nul. (5 tot 7 graden) Naar het midden toe valt ijsregen en komt ijzel voor bij kwikstanden iets onder nul.
De neerslag verplaatst zich naar het noordoosten en gaat daar over in sneeuw. Er kan een behoorlijke hoeveelheid sneeuw vallen, wat in Duitsland dus de nodige overlast voor het verkeer zal geven.

Polen: noorden en midden ook sneeuw
Vanavond en vannacht krijgt Polen, dat toch al zo zwaar is getroffen door de vroege en felle winter, de volle laag. In ieder geval, het noorden en deels het midden krijgen met de winterse neerslag te maken. Ook daar flink wat sneeuw. Naar het zuiden toe loopt de temperatuur op naar waarden boven nul en zal de neerslag vooral als regen vallen.

Sneeuwbuien in noordwesten Frankrijk
Ook in het noordwesten van Frankrijk valt vandaag regen en sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt. Ook daar gladheid. Het blijft de komende etmalen nog koud in het noordwesten van Frankrijk met lichte tot matige vorst. Pas vrijdag wordt het wat milder.

Morgen sneeuw, daarna kou in Alpen
Morgen ook sneeuw in de Alpen. Vandaag is het vooral wat regen. Vandaag ligt de vorstgrens tegen de 3000 meter aan, een zeer hoog niveau! Morgen daalt deze naar minder dan 200 meter!
De scheidingslijn tussen de koude lucht boven Duitsland en de zachte lucht aanwezig in het Alpengebied trekt morgen naar het zuiden. De deur naar kou gaat compleet open voor het Alpengebied.
Is het vandaag op 2000 meter hoogte nog 6 tot 7 graden, morgen daalt het kwik naar waarden beneden de -10 graden!
Na de sneeuw gaat de zon schijnen. De meeste sneeuw valt in Oostenrijk.

Vrijdag sneeuw in Balkan
De koude lucht verovert ook de Balkan. Dat gaat gebeuren op vrijdag en gaat gepaard met flink wat sneeuw!

Britse Eilanden: -18 graden
Op de Britse Eilanden afgelopen nacht waarden tot -18 graden! Daar de koudste winter sinds een minimaal een eeuw daar!

Meer Blog