Home > Piets blog > Noodweer in Frankrijk
Volg Piet

Piets blog

Noodweer in Frankrijk

Noodweer in Frankrijk heeft aan zeker zeven mensen het leven gekost. Ze kwamen om door overstromingen in de bergen aan de Zuid-Franse Côte d’Azur. Door zware regenval steeg het water in korte tijd enkele meters, waardoor velen geen tijd meer hadden om naar hogergelegen gebieden te vluchten.
Ze zochten hun toevlucht op de daken van hun huizen. Dat meldden Franse media woensdag.

In twaalf uur tijd viel circa 180 millimeter regen in de regio. Het treinverkeer in het uiterste zuidoosten van Frankrijk tussen Toulon en Nice is stilgelegd als gevolg van de hevige regens. De luchthaven Toulon-Hyéres is dicht vanwege het noodweer,

Stroom
In ongeveer 175.000 huizen in het gebied is de stroom uitgevallen. De luchthaven Toulon-Hyères is gesloten, omdat de start- en landingsbanen blank staan.

De reddingsdiensten zijn massaal ingezet en er is een crisiscentrum ingesteld. Mensen worden met helikopters van de daken gehaald. Ook zitten er mensen vast in hun auto’s. In sommige gemeentes in het departement Var drijven auto’s en vrachtauto’s door de straten.
Verwachting weer komende dagen Frankrijk
Vandaag opnieuw zware regen- en onweersbuien en kans op zeer veel regen in korte tijd. De buien zijn niet alleen actief in het zuidoosten, omgeving Côte d’Azur, maar breiden zich ook uit richting het noordoosten van Frankrijk.

Morgen vallen er opnieuw een paar buien, maar zullen deze beduidend minder zwaar uitpakken dan vandaag het geval is. Het beste is het noordwesten van Frankrijk uit. Daar is het droog met regelmatig zon en 20 tot 23 graden.

Ook de rest van de week en in het weekend staan er weliswaar buien op het menu, maar zullen deze niet meer de intensiteit hebben zoals deze dagen.

Meer Blog