Home > Piets blog > Noodweer oosten Spanje – Tenerife
Volg Piet

Piets blog

Noodweer oosten Spanje – Tenerife

Een omvangrijke depressie die vandaag boven de Balearen en het de noordoostkust van Spanje ligt heeft al veel regen gegeven.

Zo viel er het afgelopen etmaal in het oosten van Spanje meer dan 70 mm regen.Sant Jaume d’Enveja, een klein plaatsje in Catalonië kwam tot 72 mm.

Ook in Italië was het flink nat. Brindisi, een klein kustplaatsje gelegen op de ‘hak’ van Italië tapte 56 mm regenwater af.

Het slechte weer strekt zich zelfs uit tot aan Griekenland. Op Corfu werd 32 mm regen afgetapt, op het vaste land viel plaatselijk bijna 40 mm.

Ook op de Canarische Eilanden is het niet al te fraai. Zo viel er in het noorden van Tenerife, op Airport Los Rodeos maarliefst 42 mm regen! Verder daar veel wind en vandaag mist en regen.

Vandaag en de komende dagen blijft het bar en boos in het Middellandse Zeegebied. Zo krijgen het oosten van Spanje en de Balearen er zwaar van langs met mogelijk meer dan 100 mm regen het komend etmaal. Morgen is Griekenland aan de beurt en zijn dezelfde hoeveelheden mogelijk.

Ook in landen als Italie en de Balkanlanden veel regen!

Meer Blog