Home > Piets blog > Noordoostelijke stroming
Volg Piet

Piets blog

Noordoostelijke stroming

Een hogedrukgebied boven Scandinavië heeft de regie over het weer in ons land overgenomen van een depressie. Om het ‘hoog’ heen cirkelen echter vochtige luchtmassa’s. Vandaag is dan ook een grijze dag. Morgen krijgt klein lagedrukgebied boven Frankrijk meer invloed en wordt er met een zuidenwind zachtere, maar nog altijd hele vochtige lucht aangevoerd.

In het weekend neemt het in kracht toenemende hogedrukgebied boven Groenland en Scandinavië het heft weer in handen. De wind draait naar het oosten en koudere lucht komt dichterbij vanuit Duitsland. Maar ook de kans op mist neemt toe,
De nachtelijke temperaturen dalen naar het vriespunt en dus neemt de kans op een graadje (grond) vorst toe.

Volgende week zien we nog altijd de geblokkeerde stroming boven Groenland en Scandinavië door een krachtig hogedrukgebied. Depressies houden zich dan op boven centraal en oost Europa. Met een noordoostelijke stroming wordt vrij koude lucht aangevoerd. Overdag wordt het niet veel warmer dan een graad of 5 en in de nachten gaat het licht vriezen. Kortom; een licht winters weerbeeld volgende week, waarbij de kans op een winters buitje gaandeweg de week iets toeneemt.

Later komende week lijkt kou vanuit het Poolgebied Scandinavië binnen te gaan vallen. Het is afwachten wat voor gevolgen deze ontwikkelingen eventueel voor ons weer zullen hebben op de hele lange termijn. We weerkaarten zien en hoe dan ook interessant uit.

Meer Blog