Home > Piets blog > Ook grote bosbranden op Madeira
Volg Piet

Piets blog

Ook grote bosbranden op Madeira

incendioNiet alleen het vasteland van Portugal heeft te maken met zware bosbranden, ook het eiland Madeira werd de laatste dagen zwaar getroffen. Dit weekend ging meer dan negentig procent van het Parque Ecológica do Funchal in vlammen op. Dit ecologische park, ten noorden van Funchal, telt meer dan duizend hectare en wordt gebruikt voor de uitbreiding van de inheemse boomsoorten van het laurisilva.

Volgens een woordvoerder van het park is deze ramp op ecologisch gebied nog vele malen groter dan de storm van afgelopen februari. De burgemeester van Funchal heeft vandaag gezegd een 12-jarig herbebossingsprogramma te starten. Tijdens de bosbranden op Madeira moesten driehonderd mensen geëvacueerd worden. Dit weekend werd een vermoedelijke brandstichter aangehouden. De president van Madeira, Alberto João Jardim, noemde de bosbranden het gevolg van “terrorisme” van “wanhopigen”.

Op het vasteland liep het natuurpark Parque Nacional da Peneda-Gerês dit weekend ernstige schade op. De aanhoudende warmte doet vermoeden dat de problemen met de bosbranden voorlopig zullen aanhouden. Inmiddels wordt ook het leger ingezet om de vlammen te bestrijden.
(klimaat24)

Meer Blog