Home > Piets blog > Overlast door sneeuw in oosten van het land
Volg Piet

Piets blog

Overlast door sneeuw in oosten van het land

Er  trekt een actief neerslaggebied over het oosten van het land. Het westen en midden van het land krijgen of hebben ook te maken met enige neerslag, maar de activiteit is daar beduidend minder.

In het oosten valt de neerslag als sneeuw en metname in delen van Drente, Overijssel maar vooral in Twente  is een behoorlijke hoeveelheid sneeuw gevallen. In de omgeving Hengelo is tussen de 5 en 8 cm sneeuw gevallen. Dit neerslaggebied trekt naar het zuiden tot zuidoosten. Ook het oosten van Gelderland en Limburg krijgen of hebben te maken met sneeuw en ook daar kan een stevig sneeuwdek gevormd worden.

De temperatuur ligt in het oosten 1 tot 2 graden onder het vriespunt, terwijl het kwik verder naar een strook over het midden van het land rond nul ligt. Daar is ook kans op natte sneeuw en ijzel!
Het zal duidelijk zijn dat het verkeer in het oosten veel last heeft van de intensieve sneeuwval. Er staan lange files en er wordt door RTV Oost melding gemaakt van talrijke ongelukken.

Het westen heeft alleen te maken met enige regen bij temperaturen die ruim boven het vriespunt ligt.

In het hele land is vanavond kans op gladheid. Niet alleen door neerslag, maar ook doordat het gaat vriezen en de natteweggedeelten dus zeer glad kunnen worden door bevriezing!

Meer Blog