Home > Piets blog > Paasweer Europa: Veel sneeuw in Alpen
Volg Piet

Piets blog

Paasweer Europa: Veel sneeuw in Alpen

Duitsland:
Op Goede Vrijdag is het overwegend droog, of het moet een bui zijn in de zuidwestelijke delen van Duitsland.
Verder zijn er perioden met zon, vooral in het noorden.

In de nacht volgt regen en zaterdag hebben vooral het oosten en zuidoosten nog te maken met die regenzone. In het westen en midden is het droger met af en toe zon. Op beide dagen ligt de temperatuur rond de 10 graden. In de hoger geleden delen is het kouder en het zuiden van Duitsland aan de voet van de Alpen is het juist enkele graden warmer.

Zondag is het wisselend bewolkt met enkele buien, in het bergachtige zuiden zelfs kans op sneeuw waarbij de vorstgrens daalt naar 1000 meter.
Paasmaandag is het rustig, een enkele bui, in het zuiden altijd nog met kans op sneeuw maar ook regelmatig zon. Op beide Paasdagen wordt het 8 tot 10 graden.

Zwitserland en Oostenrijk.
Goede vrijdag is het op een enkel sneeuwbuitje na droog met regelmatig zon. De vorstgrens schommelt grofweg tussen de 1000- en 1500 meter.

Zaterdag volgt vanuit de Franse Alpen regen en  boven de 1500 meter sneeuw. Veel sneeuw in grote delen van Zwitserland en Oostenrijk en dan vooral in Tirol, Voralberg en Salzburg.

Ook zondag nog sneeuw in delen van Oostenrijk en Zwitserland. ook de Italiaanse Alpen krijgen er van langs. Pas maandag neemt de kans op neerslag geleidelijk aan af. Een sneeuwrijk Pasen dus voor de Alpen.

Italië heeft een zonniger weertype. Zowel op vrijdag als zaterdag komt er slechts enkele bui voor en is er flink wat zon. Zondag komen er meer buien voor, maandag klaart het weer op.
De temperatuur is aller aardigst met tussen de 15 en 20 graden. In de zuidoostelijke delen kan het zelfs nog wat warmer worden.

In Griekenland staat ook een heel mooi Paasweekend voor de deur. De bewolking maakt op vrijdag steeds meer plaats voor zon en pas maandag komen er vanuit het noordwesten weer wolken opzetten. In het noorden en noordwesten dan ook kans op wat regen. Elders droog. Temperaturen tussen de 20- en 24 graden!

In Spanje zullen de Pasen ook vrij zonnig verlopen. Het noorden is op vrijdag en zaterdag nog gevoelig voor een bui, misschien wel met sneeuw maar op beide Paasdagen baadt het hele Iberisch Schiereiland in de zon bij temperaturen van 15 graden in het noorden tot 20 à 23 graden op maandag in het zuiden van Spanje en Portugal.

Frankrijk wacht een wisselvallige Pasen. Valt het op Goede vrijdag in het zuiden nog wel mee en breekt de zon dan regelmatig door, zaterdag valt er heel veel regen. Regen valt er op vrijdag ook al in de rest van Frankrijk.

Op zondag zelfs kans op winterse buien en maandag verbetert het, alleen het noordwesten houdt wolken en regen.
Het is vrij fris met 13 tot 17 graden met de hoogste temperaturen in het zuiden van Frankrijk. In het Alpengebied veel regen en boven de 1500 meter sneeuw.

Meer Blog