Home > Piets blog > Overvloedige regen zorgt voor veel overlast
Volg Piet

Piets blog

Overvloedige regen zorgt voor veel overlast

Het slechte weer leidt donderdagochtend tot overlast in het land. Zo heeft de Amsterdamse brandweer de handen vol door de vele regen die momenteel valt in de hoofdstad.

Sinds een uur of acht komen er tientallen telefoontjes binnen van mensen die kampen met overlast door de regen, liet een woordvoerster weten.

Het betreft veelal ondergelopen kelders of lekkages. Ook moet de brandweer op sommige plekken in actie komen voor ondergelopen wegen. ”Het zijn vooral kleine meldingen”, aldus de zegsvrouw.

Het openbaar vervoer in de hoofdstad ondervond in de ochtend ook hinder door het slechte weer. Zo kon tram 12 vanaf station Sloterdijk niet bij station Amstel komen. Dat probleem was in de loop van de ochtend verholpen, aldus een woordvoerster van het GVB. Wel moeten bussen bij station Amstel door de wateroverlast even op een andere plek stoppen.

Viaduct
Eerder op de ochtend kwam bus 192 richting Badhoevedorp stil te staan onder een viaduct omdat daar teveel water stond. De passagiers zaten ongeveer een half uur vast in de bus, totdat de brandweer het meeste water had weggepompt. Het voertuig is inmiddels weggehaald, aldus de zegsvrouw.

Volgens de ANWB zijn ook in onder meer Hilversum en Den Haag straten onbegaanbaar voor het verkeer omdat ze zijn ondergelopen door de vele regen.

Politie Haaglanden
De politie Haaglanden raadt mensen aan om donderdagochtend niet de straat op te gaan als het niet nodig is. Veel Haagse straten en tunnels staan door de hevige regenval onder water.

”De riolering heeft tijd nodig om al het water te verwerken”, stelt een zegsvrouw. Zij voegt daar nadrukkelijk aan toe dat mensen weer gewoon de straat opkunnen als de hevige regenval stopt.

Winkelcentrum
De politie heeft donderdagochtend vanuit de hele stad meldingen ontvangen en heeft de handen vol aan het helpen van mensen met de overlast. Winkelcentrum De Markthof in het centrum werd ontruimd vanwege de grote hoeveelheid water op het dak. Verder werd de Koningstunnel langs het Centraal Station afgesloten omdat deze blank stond.

Ook het verkeer op de snelwegen bij Den Haag ondervindt veel last van de regen. De afslag Zoetermeer vanaf de A12 naar Den Haag staat blank en is afgesloten.

Utrecht
Ook in de provincie Utrecht heeft de brandweer donderdagochtend zijn handen vol aan de tientallen meldingen van wateroverlast. Dat heeft een woordvoerder gemeld.

In het dorp Kockengen (gemeente Breukelen) is het water een flink aantal huizen binnengelopen. In Baarn is een tankstation ondergelopen.

In de stad Utrecht staat een aantal werfkelders langs de binnengrachten blank. De brandweer heeft het druk met het leegpompen van de diverse ondergelopen locaties, zo meldde de zegsman. Op de A28 bij Amersfoort leidt water op de weg tot flinke files.

Leiden
De brandweer Hollands-Midden heeft inmiddels meer dan honderd meldingen ontvangen uit Leiden en omgeving.

Alle brandweermannen uit de regio zijn ingezet om te helpen met het leegpompen van kelders en huizen. ”Aan het eind van de ochtend werd het rustiger”, aldus een woordvoerder.
(ANP)

Meer Blog