Home > Piets blog > Rondje Europa: vroege zomer in Griekenland
Volg Piet

Piets blog

Rondje Europa: vroege zomer in Griekenland

In ons land is het deze dagen heel fraai. De winter is verdreven, de zon is doorgebroken en het doet bijna voorjaarsachtig aan vandaag.
Hoe is het in de rest van Europa. Duidelijk is dat het op de Europese weerkaart niet overal even fraai is.

Depressie bij Corsica
Een depressie in de buurt van het Italiaanse eiland Corsica zorgt voor veel regen en onweersbuien in Spanje en Italië. Het noorden van Italië heeft te maken met sneeuwval, net als in de Alpen.

Sneeuw in Alpen op grote hoogte
Morgen klaart het wat op in Spanje, blijft het in de Alpen, vooral in de zuidelijke delen nog altijd van tijd tot tijd sneeuwen.
Die sneeuw valt alleen op grote hoogte, in het noorden boven de 800 meter en in de zuidelijke Alpen pas boven de 1500 meter. Beneden deze grens valt de neerslag als regen. Vanaf vrijdag daalt de vorstgrens en in het weekend volgt nieuwe sneeuw.

In Italië klaart het vanuit het noorden heel langzaam op. Vrijdag volgt in Spanje veel nieuwe regen, landinwaarts vooraf gegaan door sneeuw.

Nog even zomer in Griekenland
Het slechte weer verplaatst zich later deze week naar de Balkan, Oostenrijk, Hongarije en ook Griekenland (in het noorden sneeuw) en Turkije krijgen er mee te maken.
In Griekenland zal het weer even wennen zijn. Daar is de zomer al vroeg op gang ge komen. Gisteren werd het op Kreta (Chania) zelfs 25 graden. Op het vaste land werd een maximum temperatuur van 23 graden gemeten.
Koud is het trouwens in heel zuid Europa niet. In het zuiden van Spanje werd het dinsdag 22 graden. Op de Canarische Eilanden 24 graden.

Centraal Europa: van tijd tot tijd zon – stevige nachtvorst
Een groot deel van Midden Europa heeft vandaag heel aardig weer met van tijd tot tijd zon. Overdag ligt de temperatuur enkele graden boven nul en in de nachten vriest het licht tot matig. De nachtelijk vorst gaat zich de komende etmalen verscherpen.

Koud is het in Scandinavië met in de nachten gemakkelijk 15 tot ruim 20 graden vorst. Afgelopen nacht zelfs bijna -30 graden in Lapland.
In Noorwegen schijnt de zon nog eens, in zweden en Finland is het bewolkt met af en toe sneeuw.

Meer Blog