Home > Piets blog > Schade noodweer Madeira meer dan 1 miljard euro
Volg Piet

Piets blog

Schade noodweer Madeira meer dan 1 miljard euro

De voorzitter van de locale regering, Alberto João Jardim verklaarde dat de schade als gevolg van het noodweer vorige week wordt geschat op ruim 1 miljard euro.

Tevens meld hij dat het conflict tussen Madeira en de nationale regering inzake de begroting nu aan de kant moet. Alle energie moet gericht worden op de wederopbouw, met hulp van de EU lidstaten en andere landen zoals Rusland en Venezuela.
Hij gaf tevens aan dat de kritiek al zou de schade zou zijn veroorzaakt door wanbeleid in ruimtelijke ordening niet terecht is.

Madeira is al jaren druk bezig om een goede structuur op te bouwen. Met alle mogelijke middelen worden waterstromen gekanaliseerd. Echter deze intense regen heeft zoveel modderstromen op gang gebracht. Daar is niets tegen bestand. Bovendien moet worden gerealiseerd dat de meeste bebouwing nu eenmaal aan de voet van de bergen is gelokaliseerd. In het hooggebergte is voornamelijk natuur en nationaal park. Daar kan niet zomaar worden gebouwd.

Inmiddels blijven de steunbetuigingen vanuit de hele wereld binnengekomen. Het steunfonds heeft inmiddels al een bedrag van 26 miljoen euro ontvangen.

Meer Blog