Home > Piets blog > Sluizen Terneuzen dicht wegens hoog water
Volg Piet

Piets blog

Sluizen Terneuzen dicht wegens hoog water

Alle sluizen in het Kanaal van Gent naar Terneuzen zijn bij Terneuzen dicht en gestremd voor het scheepvaartverkeer. Dat laat Rijkswaterstaat maandag weten.

De sluizen zijn dicht wegens een hoog waterpeil in België. Daardoor staat het water in het kanaal 70 centimeter hoger dan normaal.

Schepen moeten rekening houden met ernstige vertraging die kan oplopen tot meer dan 24 uur. De sluizen zijn maandagmorgen dichtgegaan. Maandagavond gaan ze van negen tot twaalf uur open. Volgens de woordvoerder zal dat alleen niet voldoende zijn om alle wachtende schepen af te handelen.

Nog dagen overlast

Volgens Rijkswaterstaat zal het spuien van het water uit België nog dagen aanhouden. Als dinsdagochtend om 8 uur de sluizen weer opengaan, zal ook nog regelmatig overtollig water naar de Westerschelde moeten worden afgevoerd. Ook dan is er overlast voor de scheepvaart, maar minder dan maandag.

Het water is afkomstig uit de rivieren Schelde en Leie. Bij de Moervaart, een zijkanaal van het Kanaal van Gent naar Terneuzen, loopt het water de polder in, aldus de woordvoerder.
(anp)

Meer Blog