Home > Piets blog > Sneeuw op komst in Frankrijk
Volg Piet

Piets blog

Sneeuw op komst in Frankrijk

Langzaam aan verovert Koning winter steeds meer delen van Europa. Er viel sneeuw zoals hier in Denemarken, maar ook het zuiden van Zweden, op de Britse Eilanden en in Frankrijk valt sneeuw of gaat sneeuw vallen.

Sneeuw in Denemarken en zuiden van Zweden

In Denemarken en het zuiden van Zweden viel het afgelopen etmaal sneeuw, gemiddeld tussen de 3- en 10 cm.

Morgen sneeuwval in Frankrijk – lichte tot matige vorst
Vandaag valt al wat sneeuw in de Franse Alpen, morgen krijgen grote delen van Frankrijk met sneeuwval te maken. Dat zet vrijdagochtend nog even door, vooral de oostelijke delen hebben dan te maken met sneeuwbuien. Het verkeer zal er de nodige overlast van ondervinden. De temperaturen zullen dichtbij het vriespunt liggen. In de nacht naar vrijdag lichte tot matige vorst en zo verovert de winter Frankrijk.

Winterse buien op Britse Eilanden

Vandaag en ook de komende dagen zijn er ook winterse buien actief op de Britse Eilanden. Vooral in de oostelijke kustgebieden. Overdag dooit het er nauwelijks en in de nachten vriest het licht tot matig. Ook winter dus op de Britse Eilanden.

Nacht naar vrijdag: zuidwest Duitsland strenge vorst
Veel kou is er nog niet voorradig op het vaste land van Europa. In Polen en ook de midden Europese landen vriest het in de nachten voorlopig overwegend licht.
Het zuidwesten van Duitsland krijgt in de nacht naar zaterdag te maken met strenge vorst, waarden beneden de -10 graden! In Polen en het oosten van Duitsland valt af en toe lichte sneeuw.

De Belgische Ardennen krijgen donderdag eveneens met sneeuwval te maken.

Diepvrieskou in Scandinavië: vrijdagochtend lokaal -35 graden!
Zeer koud is het nog altijd in Scandinavië. In Fins Lapland vroor het afgelopen nacht 30 graden! De diepvrieskou blijft voorlopig aanwezig in grote delen van Scandinavië. In de nacht naar vrijdag kan het kwik in Lapland dalen naar waarden tot -35 graden!

Is het nog ergens warm?
Daarvoor moeten we naar de Canarische Eilanden. Op Cran Canaria (Las palmas) werd het gisteren 26 graden!
Het Griekse vakantie-eiland Kreta kwam tot 24.2 graden. Ook heel aangename temperaturen.

Meer Blog