Home > Piets blog > Sneeuw op Zugspitze
Volg Piet

Piets blog

Sneeuw op Zugspitze

Warmte – hitte in Griekenland, Italië en Zuid Frankrijk
Voor zonnig zomerweer kunnen we vandaag naar Frankrijk, Italië of Griekenland. Deze landen hebben te maken met een zonovergoten weertype.
Daarbij wordt het in zuiden van Frankrijk 30 tot 35 graden en in Italië en Griekenland temperaturen rond de 30 graden. Morgen vrijdag gaat er zeer veel regen vallen in het midden en zuiden van Italië. Dit zware regengebied trekt op vrijdag door naar de Balkan en Griekenland.

Warmer dan in Frankrijk, Italië en Griekenland is het in het zuiden van Spanje met temperaturen die oplopen tussen de 35- en 40 graden! Er komt wel enige bewolking voor met kans op een enkele onweersbui. Vrijdag kan het kwik zelfs oplopen naar waarden tot boven de 45 graden.

Sneeuw op de Zugspitze
Op de Zugspitze, de hoogste berg (2962) in Duitsland is ruim een halve meter sneeuw gevallen. Het gebeurt wel eens vaker dat er zo vroeg sneeuw valt, maar bijzonder is het wel. Het heeft te maken met de koude noordelijke stroming waar noordwest Europa mee te maken heeft. Afgelopen nacht vroor het er 10 graden.

Oost Europa nat en koel
Naar het oosten van Europa is het koel en nat met in Polen en op de Balkan regen. Daar is de herfst al vroeg ingevallen. Om 10.00 was het in Polen bijvoorbeeld slechts 9 graden.

Herfst in Moskou
Ook herfst in Rusland waar het vanochtend regende en slechts 8 graden. Was een contrast met een paar weken geleden toen het gebied daar kreunde onder extreme hitte en smog.

Lichte vorst in Scandinavië
Ook in Scandinavië (Lapland) koelt het af en vroor het vannacht licht op sommige plaatsen. Zo kunnen we merken dat we later in het seizoen terecht komen.

Meer Blog