Home > Piets blog > Nieuws over sneeuw, ijzel en regen
Volg Piet

Piets blog

Nieuws over sneeuw, ijzel en regen

Sneeuw zorgt voor hinder op vakantie
Vakantiegangers die donderdag en vrijdag op pad gaan naar Duitsland, Frankrijk of België moet beducht zijn voor winterse omstandigheden met mogelijk veel verkeersongemak.
Dat meldde de ANWB donderdag.

In het zuiden van Duitsland en met name in de omgeving van München gaat het behoorlijk sneeuwen. Maar ook het noordwesten van Duitsland gaat het sneeuwen. Dat gaat daar gepaard met wind; daardoor kunnen sneeuwwallen ontstaan.

In het oosten van Frankrijk en in België (Ardennen) gaat het ook sneeuwen. In die gebieden kan wel tien tot twintig centimeter vallen. In combinatie met de vorst kan dat leiden tot verkeershinder.

A7 naar Duitsland dicht door gladheid
De snelweg A7 is op last van de politie Groningen en Rijkswaterstaat gesloten. Het wegdek is spekglad. Het gaat alleen om de rijbaan in de richting van Duitsland, vanaf de aansluiting met de N33 bij Zuidbroek.
Dat meldt Rijkswaterstaat donderdag.

De A7 is over een lengte van 30 kilometer gesloten. Politie en Rijkswaterstaat besloten daartoe na zes ongelukken die kort na elkaar gebeurden. In vier gevallen bleef het bij materiële schade.
Twee auto’s belandden in een sloot. De bestuurders raakten daarbij lichtgewond.

De ochtendspits verliep nauwelijks drukker dan normaal, zo laat de ANWB weten.

Dan zal vanmiddag anders zijn. Het wegverkeer kan zich gaan opmaken voor een zware avondspits. Vooral in het oosten van het land. Naar dit gebied is flink wat sneeuw onderweg. Het het westen en noorden krijgen vooral met sneeuwbuien te maken. Dit zal vanaf begin of halverwege de middag het geval zijn. De temperatuur daalt daar dan ook snel tot onder nul. Het zal duidelijk zijn dat ook daar dan de kans op gladheid weer flink toeneemt!

Een eerste neerslagzone ligt boven het oosten van het land. Daar valt lichte tot matige sneeuw bij temperaturen rond of iets onder het vriespunt.

In het westen van het land is het droog en dooit het 2 tot 5 graden. In delen van Groningen en Drenthe valt lichte regen en motregen bij temperaturen weliswaar iets boven nul, maar daar liggen de wegdektemperaturen onder nul. Er is kans op verraderlijke gladheid door IJZEL!

Een volgend, zeer actief neerslaggebied trekt in de loop van de ochtend het noordwesten van het land binnen. Landinwaarts zal dit vooral sneeuw geven. Nieuwe gladheid is dan ook onderweg!

Meer Blog