Home > Piets blog > Sneeuwstorm in New York
Volg Piet

Piets blog

Sneeuwstorm in New York

De Amerikaanse oostkust is in de ban van koning winter. Een hevige sneeuwstorm houdt vliegtuigen aan de grond en pendelaars thuis. New York is bedolven onder een halve meter sneeuw. De luchthaven JFK blijft tot onbepaalde tijd vrijwel gesloten.

De sneeuwval gaat gepaard met hevige rukwinden. Er worden windsnelheden van bijna 100 kilometer per uur opgetekend. Burgemeester Michael Bloomberg waarschuwde de bevolking om voorzichtig te zijn. ‘Het is moeilijk om bij dergelijke windstoten recht te blijven staan, zeker als de grond glad is.’

Op de drie grote luchthavens van New York was vanaf zondagavond (lokale tijd) als gevolg van de sneeuwstorm geen vliegverkeer meer mogelijk. De start- en landingsbanen op John-F. Kennedy International Airport, LaGuardia en Newark werden gesloten. Eerder op dag waren al zo’n 1.400 vluchten afgelast als gevolg van het winterweer.
Ook de luchthavens van Philadelphia, Newark en Boston ondervinden ernstige hinder.

Ook het trein- en wegverkeer ondervinden veel hinder van de sneeuw.
In verschillende staten in het oosten van de VS is de noodtoestand uitgeroepen.

Het gaat om de eerste sneeuwstorm van het seizoen aan de Amerikaanse oostkust en hij was ruim op voorhand aangekondigd. Er zijn dan ook maatregelen genomen om de hinder te beperken. De storm verplaatst zich nu van New York richting New England en Canada.
(belga)

Meer Blog