Home > Piets blog > Stabiele periode – eerste dagen flink warm
Volg Piet

Piets blog

Stabiele periode – eerste dagen flink warm

De komende tijd hebben we te maken met een periode van stabiel lenteweer. Dat danken we aan een hogedrukgebied dat zich de komende dagen ontwikkelt tot een krachtig bolwerk en boven Scandinavië voor anker gaat.
Vandaag en morgen hebben we nog te maken met een rug van hogedruk boven Duitsland waardoor er een meer zuidelijke stroming aanwezig is die hele warme lucht vanuit Frankrijk onze kant op transporteert.

Morgen later op de dag passeert een zwakke storing vanaf de Noordzee en daarachter draait de wind naar het noordwesten dankzij het Britse hoog dat de tweede weekhelft fuseert met het hoog boven Lapland.

Dat geeft een lange periode van droog weer, maar het wordt wel minder warm. Hoogstandjes van lokaal 20 graden, zoals morgen mogelijk is zitten er dan niet meer in. Vanaf donderdag komt het kwik rond de 13 graden te liggen, maar in de kustgebieden en vooral op de wadden is het nog wat minder warm door de noord tot noordoostenwind die over het relatief koude zeewater strijkt.

Ook na het weekend voorzien de meeste computermodellen een aanhoudende blokkade van hogedruk zodat het droge ietwat schrale weertype ook dan nog wel even aanhoudt.

Meer Blog