Home > Piets blog > Storing brengt regen – Hemelvaart droog
Volg Piet

Piets blog

Storing brengt regen – Hemelvaart droog

Vandaag zijn er grote verschillen in het land. Een depressie boven Duitsland is er verantwoordelijk voor. Terwijl vooral het noorden en noordwesten de zon geregeld zien schijnen zal een regengebied de dag voor het oosten en zuidoosten gaan bepalen.
Dit frontensysteem sleept tot morgenochtend over de oostelijke helft van ons land en zal langdurig regen geven waarbij het soms flink kan plenzen.
Morgen zien we de depressie opvullen en het frontensysteem verliest zijn activiteit.

Op Hemelvaartsdag zien we een lagedrukgebied boven IJsland en een ander laag boven het centrale deel van Europa. Wij profiteren van een ruggetje van hogedruk en daardoor blijft het droog.
De kustgebieden zullen de meeste zonuren krijgen. Thermische hoogstandjes hoeven we niet te verwachten.

Ook de dagen die volgen geven geen volop lenteweer. Wel kruipt de temperatuur heel geleidelijk naar een normaal nivo (zondag 16 tot 17 graden).

Volgende week probeert een uitloper van het Azorenhoog wat warmer weer richting west Europa te brengen. Of deze missie ook werkelijk gaat slagen is nog onzeker. Volgens de meeste computerberekeningen blijft het kwik aanvankelijk rond de normale waarde van 16 tot 17 graden schommelen, maar zou het later in de week iets warmer kunnen gaan worden.

Meer Blog