Home > Piets blog > Storm en waarschuwingen
Volg Piet

Piets blog

Storm en waarschuwingen

Ik verwacht voor de kustgebieden en het Waddengebied een lange stormperiode. Deze periode duurt vanaf vanmiddag tot morgenmiddag.
Alles op een rijtje gezet:
De zuid tot zuidwestenwind neemt later vanmorgen en vanmiddag in de kustgebieden en op Het Wad snel toe tot storm, kracht 9.
Landinwaarts komt een harde tot af en toe stormachtige wind te staan.
Vanavond en vannacht buien, stormbuien en opklaringen. De wind draait vanavond naar zuidwest tot west en kan even iets minder sterk zijn. Vannacht in de kustgebieden en op Het Wad opnieuw stormkracht 9. 

Morgenochtend in de kustgebieden en in het Waddengebied eerst nog storm,  de kans op zware storm voor het Waddengebied is morgenochtend vroeg groot uit west tot zuidwest. Hou in de periode vanaf halverwege de nacht tot 9 of 10 uur morgenochtend rekening met kracht 10 en uitschieters tot 120 km/u.  In de middag en avond neemt de wind af.

Waarschuwingen voor het verkeer: gedurende de stormperiode is er kans op zware windstoten tussen 90 en 110 km/u. Vanmiddag slecht zicht door regen. Vooral vrachtverkeer moet rekening houden met deze weersomstandigheden. Dit geldt ook voor auto’s met aanhangers en trailers, of gewoon er niet mee de weg op.

Meer Blog