Home > Piets blog > Vakantieweer: Europa warmt verder op
Volg Piet

Piets blog

Vakantieweer: Europa warmt verder op

Niet alleen in ons land is het zomer. Dit is ook het gval in een groot deel van Europa. Zo is het bijvoorbeeld warm en zonnig weer op de Spaanse Costa’s. Bovendien waait het niet al te sterk en loopt het kwik deze dagen op rond de 30 graden!

In een groot deel van Europa is het prima zomerweer met flink wat zon en slechts een lokale regen- of onweersbui.

Naar het oosten en zuidoosten van Europa is beduidend meer bewolking aanwezig en daar komt het ook nog tot een enkele regen- of onweersbui, maar de meeste buien zijn inmiddels naar het oosten weggetrokken.

De extreme hitte bij Griekenland is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor hanteerbare waarden, zo tussen de 25- en 30 graden. Nog altijd warm, maar de 40-ers horen weer even tot het verleden. Ook in Turkije komen vergelijkbare waarden voor. Centraal Europa heeft kwikstanden rond de 20 tot 25 graden en in Duitsland is het warmer met de komende dagen maxima oplopend tot plaatselijk 30 graden.
Ook in Italie maxima de komende dagen tussen grofweg 25- en 30 graden.

Dat zelfde geldt voor Frankrijk, waar de tropische 30 graden zelfs overschreden zal worden, metname in het zuiden van dat land.

Hitte vinden we in de binnenlanden en het zuiden van Spanje waar het kwik in de middag oploopt naar 35 tot 40 graden! Dat is ook het geval in het zuidoosten van Portugal.Langs de Spaanse Costa’s is het warm met temperaturen tegen de 30 graden. Niet al te veel wind.

Op de Balearen en op Corsica en Sardinie is het zonnig en temperaturen rond de 23 tot 26 graden.

De komende dagen stroomt er vanuit het zuiden van Europa nog wat warmere lucht Europa binnen waardoor het kwik in grote delen van het vaste land nog wat verder op gaat lopen.
In het weekend zijn het noorden van Spanje en Portugal, Italie en de noordelijke Balkan gevoelig voor en paar regen- of onweersbuien.

Scandinavie: 
In Scandinavie is het vandaag nog vrij zonnig, maar vanuit het westen volgt regen. Noorwegen krijgt ook een vrij natte vrijdag en de regen breidt zich uit in noordoostelijke richting. Zweden krijgt er het minst mee te maken. Vanuit het zuiden klaart het dit weekend wel weer op, maar vooral het noorden van Noorwegen en ook Finland blijven gevoelig voor regen en in Finland ook onweersbuien. Langs de Noorse kust zelfs kans op wat natte sneeuw.

Vandaag nog warm met temperaturen rond of boven de 25 graden. Vanaf morgen steeds koeler, dat geldt vooral voor het noorden. Vanuit het zuiden van Zweden en later ook van Noorwegen wordt het gaandeweg het weekend opnieuw zonnig en warm.

Meer Blog