Home > Piets blog > Vandaag herfst: weekend beter?
Volg Piet

Piets blog

Vandaag herfst: weekend beter?

Vandaag lijkt het wel herfst. De regen komt aanvankelijk met bakken uit de lucht en het waait stevig. Toch wordt er nog altijd warme lucht aangevoerd, in het zuiden kan het nog wel 23 graden worden.

Het natte weer wordt veroorzaakt door een depressie die vanaf het Kanaal via de Noordzee naar de Noorse zuidkust trekt.

Morgen hebben we veel minder last van dit lagedrukgebied en zien we een hogedrukgebied bij Frankrijk tot ontwikkeling komen. Deze komt woensdag aan bij Duitsland en het resulteert in een droge dag.

Deze verbetering is van korte duur, donderdag krijgen we te maken met een lagedrukgebied bij de Britse Eilanden. Rondom dit laag wordt met een zuidelijke wind warme lucht aangevoerd. Naast een temperatuur die boven de 20 graden uitkomt gaat het donderdag vooral veel en hard regenen, later misschien zelfs onweer.

Ook op vrijdag bepaalt dit lagedrukgebied het weer in ons land en is het onbestendig, maar het verschil is wel dat er dan koelere lucht ons land binnen stroomt.

In het weekend is het op zaterdag nog altijd onstabiel, al wordt het allemaal wel wat beter. Een hogedrukgebied komt op zondag dichterbij en ik heb goede hoop dat deze verbetering van langere duur is en dat we aan het einde van deze maand te maken gaan krijgen met een weersomslag.

Meer Blog