Home > Piets blog > Veel hogedruk invloed en droog
Volg Piet

Piets blog

Veel hogedruk invloed en droog

Op de weerkaart zien we nog altijd een blokkade van hogedruk vanaf de Britse Eilanden tot over het zuiden van Scandinavië. Rondom dit hogedrukgebied wordt relatief droge lucht aangevoerd, maar soms trekken er ook wat wolken over. Zo hebben we vandaag te maken met sluierwolken die vanuit Scandinavië ons land binnen trekken.

De blokkade houdt deze week stand, maar juist tegen het weekend verliest de uitloper boven Scandinavië terrein en gaat de wind krimpen naar het westen tot noordwesten. Vanuit die richting zal de zon wat meer hebben te duchten van wolken vanaf de Noordzee. Toch blijft het hoog sterk genoeg om storingen op afstand te houden.

Thermische hoogstandjes zitten er niet echt in, maar de temperatuur schommelt deze week en ook in het weekend rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

Volgens sommige computerberekeningen (met name het ECMWF) zal het na het weekend geleidelijk aan warmer worden wanneer een hogedrukgebied over ons land naar midden Europa trekt. Verreweg de meeste oplossingen suggereren in elk geval aanhoudend veel invloed van hogedruk waardoor we voorlopig niet op regen hoeven te rekenen of op een wisselvallig weertype. Ik hou u op de hoogte.

Meer Blog