Home > Piets blog > Veel regen!
Volg Piet

Piets blog

Veel regen!

?We hebben vandaag weer eens
te maken met een ouderwetse regendag. Dat danken we aan een depressie waarvan de kern vanochtend boven Londen lag. Het systeempje hoort bij een grootschaliger complex wat op de oceaan ligt.

Het lagedrukgebied trekt heel langzaam richting ons land om morgen boven Duitsland aan te komen. Rondom dit lagedrukgebied zijn een aantal actieve regengebieden actief en deze moeten we allemaal nog verwerken.
Plaatselijk gaat er dan ook heel veel regen vallen tot morgenochtend.

Aanvankelijk zijn het perioden met regen, geleidelijk aan krijgt het weer ook een meer buiig karakter waarbij de kans op onweer toeneemt.

Vanochtend trok er al een actief onweerscomplex over het oosten van het land. De regio Nijmegen kreeg er flink van langs.

Het zuiden van het land heeft aanvankelijk te maken met een paar drogere perioden maar daar gaat het in de loop van de dag opnieuw regenen met dus ook kans op onweer.

Wat verder opvalt zijn de verschillen in windrichting. Doordat een kleine kern van een depressie boven ons land ligt, waait de wind noordelijk van de grote rivieren uit het oosten tot noordoosten, zuidelijk daarvan is de wind zuidwest. Daardoor zijn er ook temperatuursverschillen. De noordoostenwind voert koude lucht aan, in het noorden is het in de regen maar zo’n 16 graden, terwijl het in Limburg wel 22 of 23 graden kan worden!

Meer Blog