Home > Piets blog > Veel regen Zuiden en midden Italië
Volg Piet

Piets blog

Veel regen Zuiden en midden Italië

Vandaag zeer veel regen in het zuiden en midden van Italië, waar hoeveelheden van tussen de 100- en 150 mm worden berekend. Wel is het er warm met 25 tot 30 graden. Voorlopig blijft het daar warm en morgen klaart het weer op.
Het intensieve neerslaggebied maakt vannacht en zaterdag de oversteek naar Griekenland alwaar ook veel regen gaat vallen.

Zeer warm was het gisteren in Turkije waar het plaatselijk 38 graden werd. in Spanje ook veel warmte met in Sevilla 36 graden.Zomer is het ook op Cyprus met temperaturen rond 34 graden.

In Spanje en ook in Portugal blijft het voorlopig nog zeer warm met temperaturen rond de 30 tot 33 graden, maar lokaal piekt het kwik nog hoger.

In Zuid Frankrijk staat er eveneens een flink warm weekend op het programma met temperaturen rond of iets boven de 30 graden.

Na het weekend volgt de aanval van koelere lucht zowel op het Iberisch Schiereiland al ook in Frankrijk. Dit gaat gepaard met regen- en onweersbuien.

Centraal en noordwest Europa zijn een stuk koeler met 15- tot 20 graden. In Scandinavië loopt het kwik weer op. In Noorwegen en het zuiden van Zweden wordt het ruim 20 graden met veel zon!

Meer Blog