Home > Piets blog > Veel sneeuw in Europa verwacht
Volg Piet

Piets blog

Veel sneeuw in Europa verwacht

Sneeuwgebieden
Vandaag sneeuw in Denemarken en het zuiden van Zweden. Ook in het zuiden van Duitsland valt af en toe sneeuw. Het Sauerland is reeds bedekt onder een laagje sneeuw.

Sneeuw in Frankrijk

Vanochtend al sneeuwval in delen van Frankrijk. Vooral vanmiddag, vanavond en vannacht valt er een significante hoeveelheid sneeuw. Ook morgen valt er eerst nog sneeuw.
Het verkeer moet rekening houden met overlast.

Sneeuw in de Alpen

In de Zwitsers Alpen valt later vandaag al sneeuw. Morgen valt er in het hele Alpengebied een flink pak sneeuw. Het noorden van Italië krijgt er ook een ‘veeg’ van mee. De sneeuwstoring trekt op zaterdag naar de Oost Europese landen.

Winterse buien op Britse Eilanden
Eveneens winterse buien met sneeuw op de Britse Eilanden, vooral langs de oostkust van Engeland en Schotland.
En dan gaat vanaf zondag een depressie, gevuld met zachte Oceaanlucht vanuit Spanje tot de aanval over en probeert west Europa te veroveren.

Veel regen Mallorca,

Dat geeft op zondag al heel veel regen in het zuiden van Spanje. Het gebied trekt in noord tot noordoostelijke richting. het geeft veel regen op bijvoorbeeld Mallorca. Later op zondag bereikt de depressie het zuidoosten van Frankrijk en het noordwesten van Italië.

Na weekend: grote hoeveelheden sneeuw in grote delen Midden Europa
Daar gaat de regen als sneeuw vallen. Het oosten van Frankrijk en het noorden van Italië maken kans op heel veel sneeuw.
Grote delen van midden en west Europa krijgen vanaf maandag te maken met zwaar weer door intensieve sneeuwval.
De Alpenlanden, delen van Duitsland, Tsjechië en Polen zullen waarschijnlijk het zwaarst worden getroffen. Verder naar het zuidoosten toe wordt door deze depressie juist zachtere lucht aangevoerd.

Lapland: -35.6 graden

Feitje: afgelopen nacht vroor het in Noors Lapland (Kautokeino)  maarliefst 32 graden!
Het kan nog kouder, in Zweeds Lapland  (Kvikkjokk) daalde de temperatuur zelfs naar 35.6 graden.

Meer Blog