Home > Piets blog > Voorjaar in Zuiden Europa
Volg Piet

Piets blog

Voorjaar in Zuiden Europa

Ligt ons land vandaag in een overgangsgebied tussen koude (noordelijk van ons) en zachtere lucht ten zuidelijk van ons, in grote delen van Zuid Europa is het al volop voorjaar. In het zuiden van Spanje werd het gisteren maar liefst 24 graden! Op Cyprus was het ook erg aangenaam met 23 graden en evenzo was dit het geval in delen van Turkije. In Griekenland werd het 20 graden. Ook vandaag is het volop lente in grote delen van Zuid Europa. Zo baden Spanje, Portugal en grote delen van Frankrijk in de zon.
Zo warm als gisteren wordt het niet, maar met 15 tot 18 graden is het prima weer in Spanje.

Natuurlijk is het in het noorden, in de buurt van de Pyreneeën wat kouder.
In Frankrijk schommelt het kwik rond de 12 graden in het noorden tot 16 in het zuiden. De komende dagen wordt het zowel in Spanje als Frankrijk nog wat warmer.

Ook in Italië schijnt de zon veelvuldig, al kan er morgen in het centrale deel een buitje voorkomen.
Op de Balkan is het eerst nog vrij koud met kans op een sneeuwbui. Later deze week wordt het ook daar warmer met flink wat zon. Dan temperaturen die oplopen naar 5 tot 10 graden.
In Italië is het met 15 tot 17 graden een stuk warmer.
In Griekenland drijven vandaag en morgen  stapelwolken voorbij, afgewisseld door zon. Het wordt er zo’n 14 tot 17 graden. In het noorden de eerste dagen nog duidelijk wat kouder.

Morgen valt er sneeuw in het zuiden van Duitsland, in het centrale deel van Europa en in de Alpen. vanaf woensdag heeft ook het centrale deel  van Europa te maken met droog weer en regelmatig zon bij een matig west tot zuidwesten windje.
Eerst is het nog vrij fris, met temperaturen van rond nul in Polen tot 8 graden in het zuidwesten van Duitsland.

Later deze week loopt de temperatuur overal op tot rond de 15 graden in Duitsland en 10 tot 12 graden in landen als Tsjechië en Slowakije.

In Lapland vriest het de komende nachten nog altijd tussen de 20- en bijna 30 graden!

Meer Blog