Home > Piets blog > Waarschuwing voor tropische storm Fiona
Volg Piet

Piets blog

Waarschuwing voor tropische storm Fiona

Voor Sint Maarten is nog steeds een waarschuwing van kracht voor tropische strom Fiona. Maar er wordt minder schade verwacht dan bij orkaan Earl, die maandag langs het eiland trok. Voor Saba en Sint Eustatius wordt alleen geadviseerd de storm in de gaten te houden.

Het National Hurricane Center in Florida verwacht dat Fiona iets verder ten noorden van de Bovenwindse eilanden langs zal trekken dan Earl. Woensdagochtend lag het centrum van de storm ruim 300 kilometer ten oosten van de eilanden met windsnelheden tot boven de 65 km/uur.

Na de orkaan van maandag zijn de opruimingswerkzaamheden op de eilanden snel begonnen, zodat er bij het passeren van de nieuwe storm geen losliggende rommel op straat ligt. Stormwinden worden op Sint Maarten in de loop van de dag verwacht. De scholen op het eiland gaan waarschijnlijk donderdag weer open.

Saba en Statia
Op Saba en Sint Eustatius is de stroomvoorziening bijna volledig hersteld. De centrale op Statia werd tijdens het passeren van Earl getroffen door de bliksem, waardoor het hele eiland in het donker zat. Op Saba is er minder schade.
(Novum)

Meer Blog