Home > Piets blog > Warm weekend in verschiet!
Volg Piet

Piets blog

Warm weekend in verschiet!

Het zat er al wat langer in, maar geleidelijk aan wordt het steeds duidelijker. We gaan op de rand van de zomervakantie nog een warm tot flink warm weekend tegemoet!

Vrijdag al stoomt warme lucht vanuit Frankrijk ons land binnen. Door wolken, behorend bij een warmtefront zal het kwik nog niet direct explosief gaan stijgen. Het noorden maakt zelfs kans op wat regen.

Zaterdag gaat de zon flink schijnen waardoor de temperatuur landinwaarts al op kan lopen naar een zomerse 25 graden. Dankzij een hogedrukgebied dat van Frankrijk naar centraal Europa trekt zal er op zondag nog wat warmere lucht aangevoerd worden.
Op veel plaatsen zal de temperatuur oplopen tot boven de 25 graden. In Brabant en Limburg en delen van Gelderland zou het wel eens 28 tot lokaal 30 graden kunnen worden. Dan moet wel alles meezitten. Hoewel de zon flink gaat schijnen komend weekend, is het niet helemaal stralend. Van tijd tot tijd trekken er velden met vooral hoge bewolking voorbij.

Het zal niet de aanzet zijn tot aan periode van stabiel en warm zomerweer. Maandag zien we al een depressie boven de Britse Eilanden loerend naar west Europa, wachtend op de kans het te veroveren.

Dat gaat in de loop van maandag volgens de meeste computermodellen ook werkelijk gebeuren. het gevolg: buien, meer wind en beduidend koeler.

Meer Blog