Home > Piets blog > Weerpraatje: en de nazomer dan?
Volg Piet

Piets blog

Weerpraatje: en de nazomer dan?

Terwijl het zuiden te maken heeft met mooie opklaringen en waar het ineens nog warm wordt, dringt een buiengebied het noordoosten van het land binnen. Maar in de broeierige atmosfeer zullen ook in het zuiden nog enkele pittige buien tot ontwikkeling komen.

Voorlopig zijn we nog niet helemaal van de wisselvalligheid af. Morgen komt het opnieuw tot enkele buien, misschien met onweer. Op vrijdag zien we dan dat een rug van hogedruk boven het zuiden van Frankrijk komt te liggen. Deze ontwikkeling zorgt er voor dat actieve storingen bij ons op afstand worden gehouden. Maar er zijn dan ook nog de zwakke storingen. Het hoog ligt te ver af om ook die buiten onze landsgrenzen te houden. Zo moeten het noorden en oosten op vrijdag rekening houden met aanvankelijk kans op wat regen.

Zaterdag ligt dit hogedrukgebiedje boven Duitsland. Er passeert een zwak warmtefront. Weliswaar stijgt de luchtdruk en zal het grotendeels droog blijven, ook op zaterdag wil ik een bui voor het noorden niet uitsluiten. Wel wordt het allemaal wat warmer.

Zondag dringt alweer een volgende storing op vanaf de Noordzee. Achter dit koufront stroomt met een westelijke wind koelere lucht ons land binnen. Vooralsnog ga ik er vanuit dat dit gepaard gaat zonder neerslag, maar een slag om de arm wil ik wel houden. En zo zien we dat in het weekend hogedruk wel probeert ons een weersverbetering te geven, maar het is een moeizame operatie.

Na het weekend probeert een volgend hogedrukgebied vanaf de Oceaan het dan nog maar eens. Tegelijk zien we een aanzwellende depressie boven Scandinavië die uitzakt richting Denemarken. Of de plannen van het hogedrukgebied om noordwest Europa vaneen nazomertje te voorzien dan ook gaan lukken is nog maar de vraag. Ik hou u op de hoogte.

Meer Blog