Home > Piets blog > Weerpraatje: koude put onderweg
Volg Piet

Piets blog

Weerpraatje: koude put onderweg

Een depressie boven de Britse Eilanden steekt vandaag de Noordzee over en gaat een einde maken aan het warme, droge en zonnige weer.
Vandaag heeft vooral de oostelijke helft van het land nog te maken met flinke perioden met zon. Later op de dag volgt in het westen al regen.

Morgen ligt dit lagedrukgebied ten noorden van de Wadden en stroomt er koudere lucht ons land binnen.
Dit lagedrukgebied blijft ook in het weekend in de buurt van ons land liggen. Dat geeft een vrij kil weertype met eens een bui en af en toe zon. Het fraaie warme weer behoort dan tot het verleden.

Na het weekend ligt deze koude bel met lucht nog altijd boven ons land. Dat is een beetje een vervelende situatie. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden wordt door deze kleine depressie tegengehouden en doordat de lucht op enige hoogte zo koud is, blijft de kans op een bui aanwezig, overheersen wolken en heeft de zon het moeilijk.

Ook thermisch houdt het allemaal niet over met 14 tot 16 graden, maar dat zijn wel vrij normale waarden voor de tijd van het jaar.

Op de lange termijn lijkt een hogedrukgebied boven Scandinavië toch weer de regie in handen te krijgen waardoor de kansen voor de zon weer toenemen. Voor winterliefhebbers is het te hopen dat deze drukverdeling een mooie voorbode is voor de winter!

Meer Blog