Home > Piets blog > Weerpraatje: tijdelijke verbetering
Volg Piet

Piets blog

Weerpraatje: tijdelijke verbetering

vandaag een grijze dag waarin het regengebied wat zich vanaf Polen tot over ons land uitstrekt langzaam afzakt naar het zuiden.
Het lagedrukgebied bij Polen wordt de komende 24 uur geleidelijk weggeduwd door een opbouwend hogedrukgebied boven Scandinavië.

De wind draait morgen overal naar het noordoosten tot oosten, maar tegelijk zien we al weer frontensystemen naderbij komen vanaf de Oceaan.
Toch zal het hoog wel voor een tijdelijke verbetering zorgen. Hoewel er hele vochtige lucht wordt aangevoerd, zal de zon morgenmiddag in  het noorden doorbreken en heel langzaam volgt ook de rest van het land.

Woensdag zien we dan al frontensystemen vanaf de Noordzee richting ons land opreukken. Mogelijk ontstaat er dan een tweedeling met naar het noordoosten de meeste zon en het zuidwesten die al snel weer met wolken te maken krijgen. Dankzij het hoog blijft het wel een hele dag droog.

Donderdag trekt het koufront het vaste land van Europa op. We krijgen te maken met enige regen.
Vanaf vrijdag zien we dan dat een omvangrijke depressie bij IJsland de regie overneemt.
De stroming wordt zuidelijk. Er wordt vrij milde lucht aangevoerd, maar dat moeten we wel bekopen met een sterk wisselvallig weertype. Dagelijks valt er wel wat regen of een paar buien.

Ook begin volgende week bepaalt deze depressie voor een belangrijk deel ons weer en dus zijn we verzekerd van aanhoudend onbestendig weer. Hoewel het wel zacht blijft.

Meer Blog