Home > Piets blog > Weerpraatje: volgende week kouder?
Volg Piet

Piets blog

Weerpraatje: volgende week kouder?

De luchtdruk zal de komende dagen meer en meer gaan stijgen boven Groenland en Scandinavië. Voor winterliefhebbers een interessante ontwikkeling. Het hoog boven Scandinavië wordt echter later deze week alweer uit het zadel gewipt door een Franse depressie en zoekt de fusie met de Russische ‘Beer’.

Zo komt ons land vanaf het weekend in een overgangsgebied te liggen. Enerzijds is er de depressie boven het westen van Frankrijk die zachte lucht in noordelijke richting pompt. Anderzijds is er  het in kracht toenemende hogedrukgebied bij Groenland dat kou in zuidelijke richting laat afzakken.

Een drukverdeling die we nog kennen van de vorige winter. In dit overgangsgebied ontstaan steeds nieuwe storingen. Ook begin volgende week zal dit het geval zijn. Echte kou kan ons voorlopig dan ook niet gebruiken. Het zal ook wel wat vroeg zijn. Maar volgende week wordt het allemaal wel wat kouder met een toenemende kans op wat lichte vorst in de nacht en ochtend en misschien wel een eerste sneeuwbui.

Duidelijk is wel dat een klassieke west circulatie voorlopig niet aan de orde en dat de wind volgende week meer en meer neigt naar het noordoosten te gaan draaien.

Meer Blog