Home > Piets blog > Weerpraatje: wisselvalligheid troef
Volg Piet

Piets blog

Weerpraatje: wisselvalligheid troef

Op Satellietfoto’s is prachtig te zien hoe een glijbaan van buien vanaf de Noordzee afzakt richting ons land.

Met een noordwestelijke circulatie wordt koude lucht aangevoerd over het warme zeewater. Daardoor activeren de buien en hebben we soms te maken met flinke plensbuien.

Een kleine storing bij Denemarken zorgt bovendien vandaag en morgen voor flink wat wind. Vooral in het waddengebied, daar neemt de wind toe naar hard, morgen misschien tot stormachtig.

Op vrijdag komt er een depressie boven de Britse Eilanden te liggen. Een frontensysteem zal vooral het noorden lastig vallen met periodiek regen, zaterdag passeert een volgend systeem waarbij het hele land weer te maken krijgt met regen en buien.

Deze depressie bepaald ook op zondag het weer in ons land. Wel nemen de drukverschillen en daarmee ook de wind af.
Na het weekend zien we een wat oprukkend Azoren hogedrukgebied. Aan de andere kant zien we depressies boven Scandinavië en zuidelijk van Groenland.  De botsing tussen deze twee luchtsoorten staat garant voor talrijke storingen die op de Oceaan en de Noordzee ontstaan. Deze neerslaggebieden zullen ook na het weekend ons land zeer regelmatig weten te vinden. het blijft dan ook wisselvallig met temperaturen meestentijds iets boven de 10 graden.

Meer Blog