Home > Piets blog > Weerpraatje: zomer
Volg Piet

Piets blog

Weerpraatje: zomer

Ons weer wordt bepaald door een uitloper van een hogedrukgebied vanaf de Oceaan. Het wel bekende ‘Azoren hoog’. Een aparte kern ligt vandaag boven Het Kanaal en zorgt er voor dat er nog wat warmere lucht toestroomt.
Vandaag hebben we al een mooie dag met flink wat zon (ook stapelwolken)en temperaturen die oplopen tot lokaal iets boven de 20 graden.

Morgen en donderdag stroomt er dus die warmere luchtsoort toe en is het compleet zomer met landinwaarts kwikstanden oplopend tot 25 graden.

Op vrijdag weet iets koelere lucht ons land binnen te druppelen dankzij een depressie boven Scandinavie die even een vinger in de pap krijgt.

In het weekend wordt het met 23 of 24 graden weer een graadje warmer dankzij opnieuw de toenemende invloed van een hogedrukgebied in de omgeving van ons land. Doordat de drukverschillen klein zijn houdt de wind zich deze hele periode op de vlakte.

Na het weekend voorzien de meeste computerberekeningen een aanhoudend vrij warm weertype met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Het heersende hogedrukgebied boven het westen van Europa weet depressie met koude lucht op afstand te houden en zo houdt de west tot noordwest circulatie voorlopig aan, maar wel met fraai zomerweer.

Regen hoeven we deze week niet te verwachten en ook in het weekend blijft het droog. De kans op neerslag blijft ook na het weekend voorlopig klein.

Meer Blog