Home > Piets blog > West Europa warmste gebied Europa
Volg Piet

Piets blog

West Europa warmste gebied Europa

Dankzij een hogedrukgebied wat zich uitstrekt vanaf Scandinavie tot over midden en zuid Europa wordt er hele warme lucht aangevoerd. Tevens zien een depressie boven de Britse Eilanden waar zich een aparte storing een weg naar het vaste land van Europa probeert te banen. Deze storing wordt vooralsnog gedwongen een zuidelijke route te volgen en ligt morgenmiddag bij Bretagne.

Deze situatie versterkt de aanzuigende werking van hete lucht richting noordwest en midden Europa.

Deze gebieden zijn morgen dan ook de heetste van heel Europa. Zuid Europese toestanden dus in noordwest en midden Europa.
Het kwik loopt in ons land op naar de extreem hoge waarde van 36 of 37 graden, in het zuidwesten van Duitsland loopt de temperatuur op naar dichtbij de 40 graden!
Zaterdag piekt Duitsland nog een keer naar deze zeer extreme waarden maar dan op uitgebreidere schaal.

Voor een wat minder heet weertype kunt u gaan naar – gek genoeg – Spanje (alleen in het uiterste zuiden ook zeer warm met 35 graden) of  bijvoorbeeld Griekenland (30 graden). Wordt het morgen ook in Frankrijk zeer heet met 35 graden, vanaf zaterdag daar ook een wat minder heet weertype met 25 tot 30 graden en vooral aan de westkust een nog verdere verkoeling.

De Alpenlanden zijn met zo’n 30 graden de komende dagen ook minder heet dan ons land en dat zelfde geldt voor een groot deel van italie, waarbij rond de 30 tot 32 graden is. In het noorden is het wel beduidend warmer met 34 tot 37 graden.

Op de Balkan is het een stuk koeler met 20 tot 25 graden maar wel veel zon èn een enkele onweersbui.
De rest van Europa is vrij zonnig. in Griekenland en de zuidelijke Balkan morgen later op de dag kans op een onweersbui, dat zelfde geldt voor het zuiden van Frankrijk en het noorden van Spanje.

Meer Blog