Home > Piets blog > Winter slaat toe in Scandinavië
Volg Piet

Piets blog

Winter slaat toe in Scandinavië

Het zuidoosten van Europa gaat geleidelijk aan opknappen.
Vandaag komt het nog tot zware buien in Italië en Griekenland als ook op de Balkan.

Morgen zijn de buien al minder talrijk en zwaar en vanaf donderdag droogt het meer en meer op en breekt de zon steeds vaker door.Dat komt door een hogedrukgebied dat boven de Balkan voor anker gaat.
Toch gaat het kwik in Griekenland iets naar benden. De komende dagen is het nog een graad of 25 in het zuiden, tegen en in het weekend wordt het nog maar 20 tot 22 graden.

Op de Balkan is het nog frisser met 10 tot 13 graden en daar gaat het later in de week op steeds meer plaatsen in de nacht licht vriezen.
Italië heeft dan temperaturen rond de 20 graden.

Zonnig is en blijft het voorlopig op het Iberisch Schiereiland met temperaturen van 18 graden in het noorden tot zo’n 22 graden in het zuiden. De echt zomerse hoogstandjes zijn ook daar voorbij.

Centraal Europa heeft vandaag en morgen nog altijd te maken met regen- en onweersbuien. Daarbij is het kil met amper 10 graden.
De tweede weekhelft wordt het beter. De buien verdwijnen en de zon gaat schijnen. Vanaf vrijdag wordt het enkele graden zachter. In de nachten schommelt de temperatuur rond het vriespunt.

Woensdag volgt in de Alpen boven de 1500 meter later op de dag sneeuw!

In Frankrijk zijn vandaag enkele buien actief en dan vooral in het noorden. Naar het zuiden toe is het droger met meer zon. Morgen neerslag in het noordwesten en in de Alpen boven de 1500 meter sneeuw!Donderdag is het geheel droog!Het is 13 tot 16 graden. Vanaf vrijdag in het zuiden iets warmer maar wel weer kans op een (onweers) bui.

De winter slaat de komende dagen hard toe in Scandinavië. In de nachten vriest het licht tot matig en in Noors en Zweeds Lapland af en toe zelfs streng! Vooral langs de Noorse kust talrijke sneeuwbuien met soms complete sneeuwstormen! Ook elders kans op af en toe sneeuw!

Meer Blog