Home > Piets blog > Zomerverwachting: flink warm!
Volg Piet

Piets blog

Zomerverwachting: flink warm!

Flink warme zomer

Volgens mijn zomervoorspelling wordt het een flink warme zomer. De meteorologische zomer is 1 juni begonnen en duurt tot en met 31 augustus. De eerder opgemaakte voorlopige zomerverwachting maakt nu plaats voor de definitieve voorspelling.

Over het algemeen zal deze zomer wam tot te warm verlopen. Het wordt een zomer met een of mogelijk twee hittegolven, maar het wordt ook een zomer met een geregeld wat wisselend weertype samen met kans op stevige regen- en onweersbuien. Een zomer met gemiddeld veel stranddagen.

Juni is al begonnen met zomerweer en zal dat verruilen voor een wisselend weertype, maar wel een weertype met gemiddeld blijvend warm weer. In juni zullen wij al regelmatig boven de 25 graden uitkomen. Ik verwacht ook een paar dagen met (plaatselijk) 30 graden. Natuurlijk zijn er een aantal koelere dagen. In het tweede deel van de maand kan een lange periode met stabiel en zonnig zomerweer voorkomen. De maand brengt te veel zon en te warm weer. Het kan weleens regionaal een natte maand worden door een aantal fikse buien.

De maanden juli en augustus zullen te warm zijn. Deze kennen soms zware buien en enkele inzinkingen met veel wind die van korte duur zijn. Hittegolf 1 en mogelijk hittegolf 2 verwacht ik deze maanden.

Alvast een zomergroet van mij.

Meer Blog