Home > Piets blog > Zuid Europa: hitte baant zich weg naar noorden
Volg Piet

Piets blog

epa01830185 A seaplane releases water over an area of forest during a blaze close to Zaragoza, northeastern Spain, 20 August 2009. The fire, that has started in San Gregorio military village, has not been extinguished and has destroyed 6 thousand hectares. Eighteeen planes and nearly 300 people are involved in fire fighting activities EPA/Victor Lasx

Zuid Europa: hitte baant zich weg naar noorden

*In Spanje de komende dagen 40 tot 45 graden. Kans op bosbranden neemt sterk toe.
*Hitte zuid Europa breidt zich later in de week naar noorden uit.
*Ook ons land later in de week nieuwe hitte

Terwijl de hitte in noordwest Europa is verdreven is het in het zuiden van Europa snikheet.
Zo werd het in Turkije en het zuiden van Spanje zondag maarliefst 42 graden!

In Portugal werd het 40 graden. Italië en Rusland (37 graden) en Frankrijk en Griekenland (35 graden) zijn ook zeer warm te noemen.

Voorlopig blijft het zeer warm in het zuiden van Europa. In Spanje komt nauwelijks bewolking voor vandaag en wordt het 40 tot 45 graden! Extreme hitte daar dus. De hele week houdt de hitte daar aan en breidt zich zelfs uit naar het noordoosten en het zuiden van Frankrijk. In het noorden vanaf donderdag kans op een onweersbui. De aanwezige hitte boven het zuiden van Europa zal zich later in de week een weg banen naar het noordwesten en midden van Europa. Ook ons land en Duitsland krijgen daar weer een flinke staart van mee.

Ook zomer in Frankrijk waar het in Bretagne de komende dagen 20 tot 25 graden wordt, maar naar het zuidoosten gemakkelijk 30 graden. Veel zon, bij zee soms een paar wolken.
Vanaf woensdag hitte vanuit het zuiden met daar later in de week temperaturen oplopend tot boven de 35 graden! In het zuidwesten dan wel kans op een onweersbui.

In Italië en Griekenland is het iets minder heet met temperaturen in het algemeen tussen de 30 en 35 graden. Het is op een zeer lokale bui in Griekenland na droog en uitgesproken zonnig.

Midden Europa maak vandaag en morgen nog kans op een onweersbui. Daarna verplaatsen de buien zich naar het oosten van Polen en de Baltische Staten. Het is overwegend zomers met 25 tot 30 graden. Gaandeweg de week nog wat warmer en meer zon.
In Duitsland tot en met woensdag 20- tot 25 graden, daarna 30 tot 35 graden. Droog.

In Schotland en Ierland is de komende dagen vrij veel bewolking aanwezig met nu en dan wat regen. Vrij fris met 15 tot 20 graden. naar het zuidwesten toe meer zon en warmer. Eerst 20 tot 23 graden, vanaf woensdag 25 tot 30 graden!

Meer Blog