Home > Piets blog > Amerikanen zien volgende week stromingspatroon veranderen
Volg Piet

Piets blog

Amerikanen zien volgende week stromingspatroon veranderen

Een weerkaart uit de zeer verre toekomst. Ofwel: de ‘verboden tijd’ . Maar toch, om winterliefhebbers een beetje hoop te geven: op deze kaart is te zien hoe rond Sinterklaas de stroming kantelt en de stroming oost wordt. Deze ontwikkeling zit al langer in de modeluitvoer van o.a. de Amerikanen. Of het ook werkelijk de trend zal gaan worden blijft voorlopig afwachten.

Deze tweede herfstmaand loopt haar laatste benen en dus is het weer de hoogste tijd om de weerkaarten voor de lange termijn eens nader te beschouwen.

De liefhebbers van kou en winter moeten hun hoop maar vestigen op de Amerikanen. Deze zien een omslag in het huidige stomingspatroon gaandeweg volgende week zitten.

Depressies, op hoogte gevuld met ijskoude Poollucht zakken vanaf Groenland af de oceaan op. Door al deze kou-uitstroom ontstaat aan de zuidflank een lagedrukgebied die Europa gaat bestormen. In dat geval zou het anti-winterse hoog boven Oost-Europa uit het zadel gewipt worden en ligt de weg voor een ander stromingspatroon open. Het zou een eerste stapje kunnen zijn naar een kouder weertype op termijn. Vooralsnog staan de Amerikanen (zoals wel vaker) alleen in hun visie. De komende dagen zal blijken of er meer steun komt voor deze oplossing en of een Sinterklaaswintertje kans van slagen maakt. Natuurlijk houden we u op de hoogte!

Meer Blog