Home > Piets blog > Depressieaanval op mooie weer
Volg Piet

Piets blog

Depressieaanval op mooie weer

De strak blauwe luchten maken de komende dagen plaats voor een weerbeeld met meer wolken en regen. Toch lijkt de dip maar tijdelijk!

Afgelopen nacht kwam het nergens tot vorst en daalde de temperatuur minder ver dan voorgaande nachten. Het koudst was het in Maastricht waar de temperatuur daalde tot 1.5 graden. Bij een weertype met wind is er van uitstraling nauwelijks of geen sprake. Daardoor kwam het ook niet tot grondvorst, hoewel Maastricht er met 0.1 graden  niet ver vanaf zat.

De komende nachten  zullen nog wat milder verlopen. Deze temperatuurstijging wordt veroorzaakt door wolken en een wat zachtere luchtsoort die horen bij een depressieaanval.
Vandaag bepaalt een hogedrukgebied bij de Baltische Staten het weer bij ons en dat geeft overuren voor de zon. Wel voelt het koud aan, kouder dan de werkelijke 12 tot 14 graden. Dit komt door de sterke wind uit het zuidoosten.

De komende dagen zien we op de weerkaart dat het hogedrukgebied een stevige aanval te verwerken krijgt van een depressie op de Oceaan. Dit lagedrukgebied doet een serieuze poging om het mooie weer uit ons land te verdrijven. En niet zonder succes. Morgen zal een frontensysteem vanuit het zuiden ons land binnentrekken met regen. Dan is er even de overwinning voor de storing, maar later in de week zal het bolwerk van hogedruk de tegenaanval inzetten. En ook deze missie zou wel eens succesvol kunnen uitpakken. Misschien hebben we volgend weekend dan wel weer te maken met mooi weer. We houden u op de hoogte.

Meer Blog