Home > Piets blog > Droogte voorbij?
Volg Piet

Piets blog

Droogte voorbij?

Vandaag onder een ruggetje van hogedruk prima lenteweer. Wel ontstaan stapelwolken maar het blijft droog.
Nog altijd is het zeer droog en is er sprake van een groot water tekort.
Het noodweer dat gisteren over Groningen trok had een zeer lokaal karakter. Nog altijd is het deze maand in grote delen van ons land extreem droog.

In grote delen van Noord Holland, Utrecht, Brabant, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg is deze maand nog maar 1 of 2 mm regen gevallen.
Ook de Wadden zijn zeer droog. Het oosten van Ameland kreeg zelfs nog geen drup deze maand en daar gaan ze op naar een nieuw droogte record.

Er komt wel meer neerslag. Dit weekend zal het allemaal nog niet zo veel voorstellen. Het komt tot een paar buien of buitjes, maar heel veel neerslag verwacht ik daar niet van.
Na het weekend passeert er op  maandag een actievere storing. Deze kan in het hele land voor de nodige neerslag gaan zorgen en hoeveelheden tussen de 5- en 10 mm zijn haalbaar.
Ook op dinsdag en woensdag houden we het niet droog en zal er van tijd tot tijd regen vallen. Bovendien zal de verdamping een stuk minder zijn. Oorzaak: de lagere temperaturen en het geringe aantal uren zon.

Richting het volgend weekend gaat het weer verbeteren. Het grote water tekort wat is opgebouwd zal volgende week niet zijn verdwenen. De ergste droogte wel.

Meer Blog