Home > Piets blog > Droogtedebat op komst
Volg Piet

Piets blog

Droogtedebat op komst

De Tweede Kamer wil een debat houden met staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) over de gevolgen van de droogte waar Nederland dezer dagen mee kampt. Het merendeel van de fracties steunde dinsdag een verzoek hiertoe van CDA’er Ad Koppejan.

In Drente ontsond een grote natuurbrand door de droogte.
Kamervoorzitter Gerdi Verbeet moet nog een gaatje in de vergaderagenda vinden, maar vooruitblikkend op de toekomstige discussie stelde Koppejan nu al wat vragen. Zo wil hij weten wat Atsma heeft gedaan om de gevolgen van de droogte, zoals het scheuren van dijken, te voorkomen. Ook wil hij weten welke crisismaatregelen kunnen worden genomen en waarmee burgers rekening mee moeten houden als de droogte nog langer aanhoudt.

Andere Kamerleden vroegen alvast om inzicht in het budget van de CDA-bewindsman om droogteproblemen tegen te gaan.
(ANP)

In de nacht van donderdag op vrijdag en ook op vrijdag gaat er neerslag vallen. Op sommige plaatsen zijn hoeveelheden tot of rond 10 mm haalbaar. Maar ook deze buien zullen absoluut geen einde aan de droogte gaan maken. Wel zal de natuur er erg blij mee zijn. Het record droge jaar is nog altijd 1976 toen de droogte het hele seizoen duurde en het watertekort aan het einde van de zomer zelfs was opgelopen tot 360 mm! Het huidige voorjaar verloopt wel droger dan in 1976!

Meer Blog