Home > Piets blog > Eindelijk weer eens regen
Volg Piet

Piets blog

Eindelijk weer eens regen

Vandaag krijgen het oosten en zuidoosten van het land weer eens te maken met wat regen. Een donderklap is ook niet geheel uit te sluiten. De regen danken we aan een storing boven Duitsland die iets terrein wint richting ons land.

Verder zien we een dominant hogedrukgebied boven de Noordzee tot over het zuiden van Scandinavië.

De Duitse storing zal morgen boven ons land liggen zodat de kans op een regen- of onweersbui in het hele land toeneemt. Eindelijk dus weer eens regen. Het zal echter geen einde van de heersende droogte betekenen. Sterker nog, er breekt daarna een nieuwe periode van droog en drogend weer aan.

Vrijdag maakt het zuiden van het land nog kans op een bui, maar daarna is het woord weer aan de zon en vooral ook de wind. De oostenwind zal een hoofdrol spelen en boven land vaak 4 tot 5 Bft zijn. Daardoor zal de verdamping alleen maar toenemen.

Koninginnedag zal droog verlopen. Verder is er flink wat zon, maar ook dan de sterke oostenwind.

Volgende week zal ook grotendeels droog verlopen. Het wordt vanaf zondag wel wat minder warm maar regen of een wisselvallige periode zit er tot halverwege volgende week niet in. Daarna lijken de kansen op een wisselvalliger weertype geleidelijk aan toe te nemen.

Meer Blog