Home > Piets blog > Eindelijk weer eens regen
Volg Piet

Piets blog

Eindelijk weer eens regen

Daar waren ze dan eindelijk weer eens: regenbuien. In veel gebieden is na de 18e geen drup regen meer gevallen en dus is de natuur zeer dankbaar voor de neerslag. Veel regen viel er niet, in het algemeen tussen de 3- en 8 mm. Daarmee wordt de droogte niet opgeheven.

Ook de neerslag van vandaag doet dit niet. Er valt een poosje wat lichte-, soms even matige regen maar ook dit kan niet voorkomen dat deze maand als extreem droog de boeken in zal gaan. Dit geldt helemaal voor het noorden waar op veel plaatsen slechts 3 tot 7 mm regenwater is gevallen deze maand.

Morgen passeert een nieuwe storing met wat lichte regen waarachter warme lucht de weg naar ons land weet te vinden. Zaterdag is het dan ook compleet zomer met in het zuiden temperaturen die oplopen tot dichtbij de 25 graden!

Toch weet deze zuidelijke stroming met de aanvoer van subtropische lucht geen stand te houden. Zondag gaat een storing op de Noordzee tot de aanval over wat met buien gepaard gaat.

Na het weekend zien we lagedrukgebieden boven IJsland en Scandinavië. Hogedruk vinden we terug op de Oceaan en boven Spanje. De meest actieve storingen trekken noordelijk van ons land langs, maar dagelijks is er wel kans op een buitje, zonder dat ik grote hoeveelheden neerslag verwacht.
Het warme voorjaarsweer zie ik volgende week niet zomaar terugkeren. Pas tegen het volgend weekend zou het kwik opnieuw kunnen gaan oplopen richting voluit lente-temperaturen.  In ieder geval: genieten dus van komende zaterdag!

Meer Blog