Home > Piets blog > Europa: hitte rukt op
Volg Piet

Piets blog

Europa: hitte rukt op

Droogte teistert ons land. Niet alleen ons land. Een groot deel van Europa heeft te maken met droog en zonnig weer. In het zuiden van Spanje en  Frankrijk loopt de temperatuur zelfs op naar de tropische 30 graden! Dat kunnen we gerust hitte noemen. In Spanje wel kans op een regen- of onweersbui. Ook het westen van Frankrijk maakt vandaag en de komende dagen kans op een fikse onweersbui.

Verder is het in Europa weliswaar op veel plaatsen warm maar is er nog geen sprake van hoog zomerse temperaturen.

In Duitsland wordt het vandaag rond 20 graden, Polen komt tot een graad of 16.
In centraal Europa liggen de temperaturen rond de 13 tot 16 graden. In Italië is het 20 tot 23 graden. Daar kans op een hele lokale bui. In al deze landen is het vandaag (vrij) zonnig.

Het oosten van Europa heeft ook te maken met vrij zonnig weer maar niet al te hoge temperaturen: tussen de 13- en 16 graden. Ook daar is het zonnig.

Regent het dan nog ergens? Jawel.
In Griekenland komt het vandaag tot een paar buien. Daarbij is onweer mogelijk. Het is aan de kille kant met 13 tot 16 graden in het oosten. Naar het westen toe is het warmer met 20 tot 22 graden.

In het weekend verdwijnen de buien en wordt het vrij zonnig bij 21 tot 25 graden.

Ook op de Britse Eilanden zijn buien actief. Het is er wel zacht met temperaturen rond of iets boven de 20 graden. Het zachte weer wordt veroorzaakt door een depressie ten westen van Ierland. Met een zuidelijke stroming wordt vochtige en warme lucht aangevoerd.

De komende dagen zal zomerse warmte zich vanuit Frankrijk en Spanje uitbreiden richting west en midden Europa.
Daar slaat de vroege zomer dan ook flink toe. In Duitsland kunnen de eerste tropische waarden van het seizoen worden gehaald. We spreken van tropische waarden wanneer het 30 graden of warmer is.

Meer Blog