Home > Piets blog > Europa: koud maar geen winterweer
Volg Piet

Piets blog

Europa: koud maar geen winterweer

Zon, maar fris in Frankrijk
Als we naar Europa kijken dan zien we dat de zon schijnt in grote delen van Frankrijk. Alleen het zuiden heeft meer bewolking en valt soms wat lichte regen. Zomers is het er bepaald niet, ondanks de zon wordt het maar 6 tot 9 graden.

Ook de komende dagen is het vrij zonnig in grote delen van Frankrijk. Het blijft aan de frisse kant met in de nachten lichte vorst.

Spanje: komende dagen meer wolken en wat neerslag – koel
In het zuiden van Spanje is het ook zonnig maar vooral in het noordoosten komt ook bewolking voor. Morgen op het hele Iberisch Schiereiland meer bewolking. Zowel vandaag als morgen kans op wat neerslag, morgen zelfs kans op wat sneeuw. ook daar nog geen lente met amper 5 graden in het noorden en midden – tot nog 15 graden in het uiterste zuiden van Spanje.

Zonnig en fris is het ook in grote delen van Duitsland en Polen. In de nachten wat lichte vorst en overdag enkele graden in de plus.

Oekraïne: -22 graden
Echt winterweer vinden we in Europa niet meer terug.
Echte vrieskou heeft zich weer in oostelijke richting teruggetrokken. In de Oekraïne bijvoorbeeld vroor het afgelopen nacht 22 graden.

Vrij zacht in Scandinavië
De winter heeft ook Scandinavië al een poosje verlaten. Het vriest daar in de nachten nog overwegend licht en overdag komt de temperatuur daar op veel plaatsen enkele graden boven het vriespunt uit.

Alpen: veel zon, maar geen sneeuw
Is de Alpen is eveneens geen sprake van echte kou. De vorstgrens ligt daar op 1400- tot 1600 meter. Hierin verandert de komende tijd weinig. Verder valt er vandaag nog een sneeuwbui in de zuidelijke Oostenrijkse Alpen. Daarna is voorlopig gebeurd en wordt het vrij zonnig met wel een sterke en koude oostenwind.

Italië: morgen veel regen
Wisselvallig is het in het Middellandse Zeegebied. In Italië valt morgen veel regen en is het koel. Het slechte weer schampt Griekenland waar ze soms ook te maken hebben met wat regen. Koel met 4 graden in het noorden tot 13 graden in het zuidwesten. Op Kreta is het 14 tot 17 graden met vooral in het zuiden vandaag zon. De komende dagen veel bewolking.

Meer Blog